Wat doen wij


Wij schuren anhydrietvloeren! Een anhydrietvloer (officieel genoemd calciumsulfaat gebonden gietvloer) is een dekvloer op basis van gips. Anhydrietvloeren worden in steeds meer nieuwbouwwoningen, kantoren en bedrijfsgebouwen aangebracht in plaats van een zandcementdekvloer. Voordat er op een anhydrietvloer een vaste vloer geplaatst kan worden dient de anhydrietvloer eerst grondig geschuurd te worden.  Na het schuren wordt de vloer grondig gezogen en kunnen wij indien gewenst de vloer voorzien van de gewenste primer zodat er een goede hechting met de lijm ontstaat. Na het schuren heeft u een perfect vlakke vloer waarop de vloerbedekking van u wens kan worden geplaatst.

 

WAAROM MOET EEN ANHYDRIETVLOER GESCHUURD WORDEN?

 

Na het storten ontstaat aan het specieoppervlak een waterlaagje. In dit waterlaagje kan de aanwezige kalk, afkomstig uit de specie, met kooldioxide uit de lucht reageren tot calciumcarbonaat. Dit calciumcarbonaat zet zich af op het oppervlak als een dun huidje. Indien een hechtende vloerafwerking moet worden aangebracht zoals parket, tegels, tapijt of pvc is het noodzakelijk dit huidje te verwijderen. Gebeurt dit niet dan zal na verloop van tijd het huidje met vloer en al losbreken. Om dit te voorkomen moet de vloer na het storten 2 á 3 weken drogen en daarna moet de anhydrietvloer geschuurd worden. Dit doen wij met speciale diamantschuurschijven. Hiermee schuren wij het harde calciumcarbonaat huidje af waardoor er een perfecte dekvloer ontstaat om alle voorkomende vaste vloerbedekkingen zonder risico op loskomen, te kunnen plaatsen. Het schuren doen wij natuurlijk stofvrij!

 

Vochtige anhydrietvloer


Steeds vaker komen we anhydrietvloeren tegen die niet willen drogen omdat het calciumcarbonaat huidje de vloer als het ware afsluit. Hierdoor kan de anhydrietvloer zijn vocht niet goed kwijt en duurt het soms maanden voordat de anhydrietvloer droog is. Om ervoor te zorgen dat de natte anhydrietvloer goed en snel kan drogen is het noodzakelijk om de vloer te schuren. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

EEN GOED GESCHUURDE ANHYDRIETVLOER

Hier ziet u hoe een geschuurde anhydrietvloer eruit ziet. Het gladde huidje is afgeschuurd tot de open structuur van de anhydrietvloer. Na het aanbrengen van een primer kan de vloerbedekking van uw keuze aangebracht worden. Wanneer op de anhydrietvloer een pvc, marmoleum of vinyl vloer gelijmd moet worden, moet de vloer wel eerst worden geëgaliseerd. Ook voor het egaliseren kunt u bij ons terecht zodat na droging de stoffeerder, parketteur of tegelzetter direct kan beginnen met het leggen van de vloer.

Wat is anhydriet


Anhydriet is een mineraal en de ongehydrateerde variant van gips (calciumsulfaat) welke is onstaan uit natuurlijke gipsafzettingen. Met name in de noordzee zijn grootschalige evaporieten, waaronder gipsen, afgezet. Onder invloed van druk en temperatuur zijn deze gipsen anhydriet geworden.